Școala Gimnazială Nicolae Iorga

DE HUMANITATE

Tema ,,În caz de urgență, folosiți aripi” mi-a dat ocazia să reflectez la complexitatea condiției umane, la limitările ei dar și la posibilitățile de a le depăși. Am descoperit că omul se simte înaripat în momentul în care face parte dintr-o comunitate, care, la rândul ei, se află intrisec în fiecare.

COBOR ÎN SICOMOR

Este o viziune fantastic-onirică, bazată pe o idee mai veche, pe care am reluat-o aici și căreia i-am suprapus un titlu-rimă. O joacă a aparențelor, a juxtapunerilor și a raporturilor fizice dereglate: un uriaș cotor din hârtie de ambalaj, făcut în tehnica origami, captiv într-un sicomor, care știm că este un arbore exotic gigantic, iar asta nu face decât să amplifice dimensiunile păsării.

ELEMENTARY GRAFFITI

Un ansamblu de trei lucrări care încep cu primul lucru care trebuie învățat, ABCDragoste, scris pe caiet tip 1, din clasa întâi. Dragoste, pasiune în tot ceea ce faci. Joaca își are rostul ei, este cuprinsă în a doua lucrare, un ,,avitron”, combinațiile între șotron și avion, a treia lucrare reprezentând zborul pe care copiii îl vor avea după trecerea prin școală.

KNIT LIGHT

În caz de urgență, folosiți aripi, tema festivalului o percep ca pe o invitație de a ne cultiva privirea de ansamblu, de a găsi alternative la modul nostru de vedere Deasupra, unghiul larg de focalizare diluează amănuntele nesemnificative, limpezimea privirii se construiește cu fiecare mișcare, ochi cu ochi. Îmi croșetez aripi de lumină care să îmi poarte văzul pe alte rute.

CUIB DE SOARE CU PATRU PĂSĂRI

O consider ca fiind o lucrare ce se înscrie în stilul arhaic, prin natura raporturilor universitare dintre elementele constituiente. Lucrarea este o refracție a tuturor panoramelor (realităților) percepute până la starea sau câmpul primordial de rezonanâță acromică.

Artiști
Ediție
Tags
Share
Prev ProjectLacul lui Binder, Avântului Bl. 6
Next ProjectStrada Ion Neculce, Bl. 1A, Sc. B