Colegiul Național George Barnițiu

PENUMBRĂ

Lucrarea este o suprapunere de planuri semi transparente, colorate, ce creează un efect de filtru, iar delimitările centrale obținute sunt tratate cu o monocromie proprie. Lucrarea de față își dorește, atât prin cromatică cât și prin compoziție, să sublinieze complexitatea caracterului uman, format dintr-un cumul de elemente, stări și emoții comprimate.

#CANYOUFEEL?

Cred că ar trebui să ne deschidem ochii și mințile și să fim mereu în căutarea personală, o introspecție, mai ales cele legate de lumea artei. Cyberpunk-ul meu, uneori o convenție de întuneric vizual, atinge invazia tehnologică în care trăim, făcându-ne să ne întrebăm dacă, cu ajutorul acestor mijloace, putem chiar să simțim.

PREPARING MY GOOD-BYE WAVE

Făcând parte din seria mea de ,,Naturi ostatice”, compoziția include obiecte metaforice răspândite unitar, lipsind centrul de interes. Fiecare element subliniază un gând. Văzând cum planul general a majorității oamenilor din jurul meu include emigrarea, am conștientizat situația ca fiind tragică. Sentimentul aspru al lipsei speranței demotivează și complică. Mâna care-și exersează ,,La revedere-le” în oglindă este obiectul care oferă titlul. Mă interesează zona suprarealistă adoptând, învățând și controlând tehnicile relativ noi, însă păstrând intervențiile metaforelor subconștiente care vin, ca subiect.

SHIFT DELETE

Plecând de la tema festivalului de anul acesta am gândit și propus ideea ce reflectă deschiderea eului personal și a redescoperirii interiorului. Am vrut să reprezentăm ideea că exteriorul poate fi redefinit de ceea ce se găsește în interiorul condiției noastre umane, astfel în propunerea noastră redăm ideea că deși la exterior putem fi încercați de sentimente ce pot duce la o percepție greșită asupra eului, în interior suntem ființe colorate, complexe și contemplative.

Artiști
Ediție
Tags
Share
Prev ProjectFilială a Bibliotecii Județene Astra
Next ProjectLiceul Onisifor Ghibu