MirceaMergeMaiDeparte, despre participarea la SISAF 2023

”…de cand am avut a doua sansa la viata mi-am propus sa accept orice provocare.”

Mircea, spune-ne cateva cuvinte despre tine: cine esti, ce te motiveaza si ce iti doresti sa faci in viitor.

Eu sunt mirceamergemaideparte, am 37 de ani, am terminat facultatea de informatica si acum urmez un master in inginerie medicala si sunt presedintele asociatiei persoanelor cu dizabilitati locomotorii (APDL). In anul 2009 am avut un accient și mi-am pierdut ambele picioare. De atunci ma tot adaptez la noua mea viata si incerc sa am o calitate cat mai buna a vietii si sa ma bucur de orice clipa pe care o constentiez.

Legat de ce ma motiveaza, hmm, greu de spus. Dupa pandemie am fost un pic dat peste cap si depresiv, ca multi altii, banuiesc. La inceputul anului am reinvatat sa schiez dupa 23 de ani, la o tabara adaptata pentru persoane cu dizabilitatii. Bucuria si libertatea de a schia din nou mi-a redat scopul, motivatia si  energia si de a merge mai departe, dar mai ales sotia si prietenii care au fost alaturi de mine in momentele dificile si cele de bucurie.

Ce-mi doresc sa fac in viitor?! Sunt atat de multe lucruri pe care doresc sa le fac incat nu ne-ar ajunge acest interviu sa le scriu. O sa-ti mentionez  doar cateva lucruri importante la care lucrez acum: primul lucru – vreau sa fac un copil, dupa care participarea in anul 2026 la paralimpiada – sectiunea ski ( monoski ), infiintarea unui echipe de basket in scaun rulat si cresterea proiectului Ectopic Society cat mai mare si atingerea unor noi culmi.

Solidaritatea creează libertatea!

Atitudinea, caracterul si bucuria ta inspira oameni si ne-a inspirat si pe noi sa te rugam sa iei parte la ediția Xpression. Suntem curiosi, pe tine ce te-a facut sa accepti invitatia noastra de a participa la Sibiu Street Art Festival?

Ma bucur ca reusesc sa inspir si alti oameni si sa ofer din energia si motivatia pe care o am.

In primul rand, Sibiul este un oras foarte frumos si imi doresc forte mult sa-l revad si sa cunosc mai bine oamenii de aici. Eram curios sa vad cum este sa faci parte din cadrul acestul festival pentru ca am auzit forte multe despe el si nu in ultimul rand, de cand am avut a doua sansa la viata mi-am propus sa accept orice provocare.

Ce inseamna pentru tine tema Xpression si libertatea de exprimare?

Momentan sunt curios si eu ce insemna, o sa-ti povestesc dupa festival.

Cred ca libertatea de expirimare ajuta fiecare persoana sa  spune ce gandeste, ce simte si traisete,  fara ca acesta sa fie judecat.

Ai emotii să urci la 20 metri inaltime si sa pictezi un perete pentru prima data? Ce te-a motivat sa accepti provocarea noastra?

Nu am emotii chiar de loc, sincer abia astept. Sunt putin dependent de adrenalina si a trezit in mine vechi sentimente din perioada mea de adolescent.

Chiar daca suna ca un paradox, am emotii in cea de priveste participarea altaruri de un artist si emotia momentului.

Traiesc dorinta de a face lucruri care vor ramane in urma si dorinta de a fi alaturi de semenii mei in momente unice.

Care sunt proiectele in care esti implicat si pe care vrei sa le faci cunoscute oamenilor?

Crearea si conturarea unui echipe de basket in scaun rulat, participarea la paralimpiada si  achizitionarea unui monoski personalizat. La tot ce am enumerate mai sus  inca nu pot sa-ti dau detalii, inca se lucreaza la site si la tot ce insemna campanii si nu in ultimul rand de a face proiectului Ectopic Society cat mai cunoscut si de a atinge noi culmi.

Daca ar fi sa transmiti un mesaj prietenilor nostri, care ar fi acela?

Am un singur mesaj. Nu renunta niciodata. Nu stii cand si de unde vei primi sansa de a-ti implini visele. Pur si simplu nu renunta si intr-o zi vei zambi larg si linistit stiind ca ai ajuns la destinatie cu fortele proprii.

Interviu de Amy Hozat @ ASeo Marketing