Arta vrea sa iasă în stradă!

Revitalizarea spațiului urban prin artă stradală

Influența pe care o are culoarea în viața unui om este un fapt dovedit. Și pentru că știm deja că griul cotidian nu aduce zambete, ne-am hotarât să schimbăm vibrația orașului prin forme și culori.

Înarmați cu spray-uri, vopsele și pensule, provocăm artiștii să se alăture demersului nostru și să dăm o altă față Sibiului.

Progress
100%
Progress
100%
Progress
100%
DIN 2015

Un proiect demarat

pas cu pas

Să revitalizăm spațiul urban prin artă stradală – aceasta a fost încă de la început ideea festivalului. Nu am pierdut-o nici până azi și credem mai puternic ca oricând în ea, având un potențial uriaș în animarea artistică a orașului.

Există însă o sumă de avantaje de care vom beneficia cu toții – noi, locuitorii urbei, dar si restul, vizitatorii orașului Sibiu.

Îmbunătățirea aspectului orașului

Îmbunătățirea aspectului zonelor alese pentru implementarea proiectelor artiștilor: fațade deteriorate, calcane inestetice, ziduri ce sunt supuse desenelor necontrolate de tip „grafitti” etc.

Promovarea Sibiului

Festivalul pune umărul la promovarea orașului Sibiu ca centru cultural artistic, ca o capitală a tuturor artelor.

Street Art Tour

Realizarea unui “Street Art Tour” deschide noi oportunități turistice, diversificându-se astfel lista obiectivelor turistice sibiene. Este o formă de turism alternativ, prezent în marile orașe europene.

Platformă de sprijinire și promovare a artiștilor

Oferim șansa, an de an, ca artiștii să se dezvolte cu ajutorul proiectului nostru. Oricine poate trimite o propunere în Open Call, iar cele mai bune idei sunt implementate pe zidurile din oraș, sporindu-le vizibilitatea la nivel național și internațional.